Operator Doktor Osman Aktaş

Kirurg
Op. Dr. Osman Aktaş

Ka lindur në vitin 1960 në Kayseri. Pas diplomimit në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Ankarasë në vitin 1983, shërbeu në njësitë ushtarake si mjek kontinental për dy vjet.

Ka përfunduar specializimin e kirurgjisë së përgjithshme në GATA në vitet 1986-1990. Pas specializimit, ka punuar si Shef i Shërbimit të Kirurgjisë së Përgjithshme dhe Shefi kryesorë i Mjekësisë në spitale të ndryshme ushtarake si Tatvan, Dijarbakir, Ankara, Manisa. Punën në sektorin privat ka filluar që në vitin 2002. Në Spitalin Ataşehir Avicenna është I punësuar që nga viti 2005.

Që nga viti 1995, ka treguar interesim të veçantë në kirurgjinë endoskopike video laparoskopike. Kam marrë trajnime për teknikat e avancuara kirurgjikale laparoskopike në Gjermani. Me metodën laparoskopike; kryen operacione në fshikëzën e tëmthit, murit të barkut dhe hernies inguinale, apendesitit, operacionit të stomakut – zbaticës, stomakut – tumorit të zorrëve, bllokimeve të zorrëve dhe sëmundjeve të tjera inflamatore të zorrëve.

Fusha tjetër e interesit është sëmundja e rajonit anal dhe duke aplikuar lazer dhe metoda të tjera moderne të trajtimit, trajton sëmundjet e hemorroideve, fistulës, çarjes (çarjes).

Ka aplikuar me shumë sukses modalitete të reja të trajtimit që eliminojnë rrezikun e komplikimeve në trajtimin e kancerit të tiroides dhe gjirit.

Aplikon teknikat kirurgjikale bariatrike dhe metabolike me metodën laparoskopike në trajtimin e mbipeshes (dhjamosjes) dhe diabetit. Pacientët shërohen njëherë e përgjithmonë nga pesha e tepërt dhe diabeti .

Leave a Reply

Your email address will not be published.