Avicenna International Hospital Video Cover

Qendra e mbipeshës Avicenna

 • Kirurgjia e stomakut – kirurgjia e zvogelimit te stomakut (Sleeve Gastrektomi)
 • Ballona gastrike
 • Bypass gastrike
 • Kirurgji metabolike
 • Operacioni i diabetit te tipit 2
 • Botoxi i stomakut
Befor Bariatric Surgery
Profesör Doktor Mehmet Yıldız

Prof.Dr. Mehmet Jëlldëz

Operatör Doktor Osman Aktaş

Op.Dr. Osman Aktash

Avicenna Hastanesi - Yılın Sağlık Markası Ödülü

Pse

Qendra e kirurgjisë së mbipeshës – obezites dhe tubit gastrik ne spitalin Avicenna

 • Ekspertë të fushës dhe mjekë dhe ekipe shëndetësore me përvojë
 • Salla te operacioneve sipas standardeve ndërkombëtare
 • Dhoma të veqanta me konforë hotelier për pacientë të shtrirë në spital
 • Aparatura teknologjike sipas kerkesës së mjekësisë moderne
 • Përkujdesje e pandrprerë në periudhën posoperative
 • Shërbimet mjekësore sipas kualitetit Avicenna

Kirurgjia e stomakut ne tub dhe Kirurgjia e mbipeshës

Kirurgjia bariatrike e njohur si kirurgji e mbipeshës është një operacion që kryhet tek pacientët me mbipeshë ose në kufinjë të mbipeshës me qëllim të zvoglimit të sasisë së marrjes së ushqimit në stomak. Gjatë përcaktimit të metodës kirurgjikale që do të aplikohet tek pacienti ekzaminohet gjendja shëndetësore e pacientit, indeksi i masës trupore, kontrollohen sëmundjet ekzistuese dhe mëpastaj aplikohet trajtimi adekuat shëndetësorë. Spitali Avicenna në Atasehir – Stanboll në kirurgjinë e mbipeshës përdor mjetet më moderne teknologjike nga fusha e kirurgjisë bariatrike. Ne kryejmë operacionet e gastrektomisë së mëngës me mjekët më të mirë të Turqisë në këtë fushë.

Gastric Sleeve Surgery

Prej A deri ZH gjitha njohuritë që duhet të keni sa i përket mbipeshës

 • Kirurgji metabolike

  Teknikat e kirurgjisë metabolike përdoren në trajtimin e smundjeve metabolike siq janë diabeti tip 2 dhe mbipesha. Me kirurgji metabolike ju do të heqni qafe diabetin dhe peshën e tepërt.

 • Kirurgjia diabetike tip 2

  Kirurgjia diabetike tip 2 është një operacion me tub në stomak që për shumë vite është aplikuar tek pacientët me mbipeshë. Me këtë lloj të operacionit, duke shpëtuar nga pesha e tepërt dhe duke u dobësuar, do të shpëtoni edhe nga diabeti.

 • Bypassi Gastrik

  Bypassi Gastrik kryhet me një operacion të vetëm duke e zvogluar vëllimin e stomakut dhe anashkaluar një pjesë të zorrës së hollë duke e parandaluar kontaktin me ushqimin

 • Kirurgjia e stomakut në tub

  Të liruarit nga pesha e tepërt mundësohet duke tkurrur stomakun në mënyrë që të duket si një tub. Spitali Avicenna kryen me sukses operacionin e gastrektomisë së mëngëve për pacientët e saj vendor dhe ndërkombëtarë.

 • Baloni i stomakut

  Një ballon special i vendosur në stomak dhe i fryrë memetoda endoskopike , mbulon një pjesë të madhe të vëllimit të stomakut dhe të jep një ndjenjë të ngopjes. Ky ballon largohet nga stomaku pas një periudhe kohore prej 6 muajve. Gjatë kësaj periudhe pacienti dobësohet dhe fiton një shprehi të re të ngrënjes.

 • Botoxi i stomakut

  Në këtë procedurë, në të cilën aplikohet botoxi në stomak, futja në stomak bëhet me endoskopi. Toksina botulinike injektohet në stomak në pika të caktuara të stomakut. Puna e muskujve të stomakut është e kufizuar dhe kështu koha e zbrazjes së stomakut ngadalësohet. Në këtë mënyrë, oreksi i pacientit është i ndaluar dhe ai fillon të humbasë në peshë.

🇹🇷 المستشفى الأكثر ترجيحاً في تركيا لمتحدثي اللغة العربية في عام ٢٠٢٣