Kulak Burun Boğaz | KBB

Departamenti Hundë – Vesh – Fyt (ORL)

Pas ekzaminimeve poliklinike, laboratorike, radiologjike dhe audiologjike, pothuajse të gjithë pacientët tanë diagnostikohen dhe trajtohen në spitalet tona. Dhomat e ekzaminimit të ORL -s janë të pajisura me një sistem endovizioni që mundëson ekzaminimet endoskopike si dhe pajisje klasike të ekzaminimit

Sallat tona të operacionit janë të pajisura me setet e nevojshme kirurgjikale që do të mundësojnë komoditetin e lartë pacientit gjatë procesit të operacionit. Këto sete në veqanti gjejnë shprehje dhe dalin në plan të parë si pajisje që kontribuojnë në praktikën e mjekëve në fushat e kirurgjisë endoskopike të sinusit, veshit të mesëm dhe kirurgjisë mastoid. Dhomat tona të operacionit janë të pajisura me pajisje mjekësore, staf mjekësorë dhe shërbime të kujdesit intensiv që do të kryejnë me sukses operacionet e kancerit në rajonin e kokës dhe qafës.

Çfarë është Departamenti Hundë, Vesh dhe fyt?

Për të jetuar një jetë të shëndetshme dhe për të siguruar që cilësia e jetës sonë të mbetet e lartë, është shumë e rëndësishme që organet dhe sistemet në trup të funksionojnë si duhet Problemi më i vogël që përjetohet në një nga organet e sistemit të trupit, i cili është i ndërlidhur me njëri -tjetrin, ndikon negativisht në funksionimin e saktë të organeve të tjera. Veshi, hunda dhe fyti janë ndër gurët themelorë të këtyre elementeve të sistemit.

Departamenti “Otorinolaringologji”, i njohur gjerësisht si hunda, veshi dhe fyti (ORL); është një fushë shëndetësore e specializuar në diagnostikimin dhe trajtimin e çrregullimeve në kokë, qafë, vesh, hundë dhe fyt. Përveç sëmundjeve themelore të tilla si dhimbje koke, ftohje kronike, sinuset, dhimbje të fytit, ushtimë në veshët, rrjedhje, inflamacion dhe gërhatje, zbulim masiv në zonën e kokës dhe qafës, sëmundje dhe tumore të tiroides dhe paratiroide, sëmundje dhe tumore të gjëndrave të pështymës, kokës dhe qafës (laring, pasazhet e hundës) Tumoret e gojës, sinusit dhe kafkës …) estetika e hundës dhe procedurat estetike për fytyrën, trajtimi i humbjes së dëgjimit dhe timpanës së veshit dhe të gjitha llojet e procedurave që kërkojnë ndërhyrje kirurgjikale bien në fushën e otolaringologjisë. Përveç kësaj, sëmundje të veçanta që trajtohen në këtë njësi , siq janë bajamet dhe adenoidet, zakonisht paraqiten tek fëmijët dhe hyjnë në fushën e njësisë së hundës,veshit dhe fytit.

Njerëzit e të gjitha grupmoshave mund të drejtohen në njësinë e otolaringologjisë. Pas dëgjimit të ankesave të pacientit nga specialistët e ORL, me qëllim të diagnostifikimit sa më saktë, zbatohen një sërë testesh dhe analizash, së bashku me ekzaminimin e detajuar dhe vlerësimin endoskopik. Varësisht prej rezultateve dhe seriozitetit të sëmundjes, përcaktohen metodat e trajtimiti . Trajtimi kryhet drejtpërdrejt nga specialistët e njësisë otolaringologjike si dhe mendimet e ekspertëve nga fusha të ndryshme varësisht nga natyra e sëmundjes.

Përveç pacientëve të rinj, pacientët me sëmundje kronike në këto zona, gjithashtu iu drejtohen njësisë për të vazhduar trajtimin e tyre në mënyrë të shëndetshme. Në veçanti, pacientët të cilët duhet të kontrollohen periodikisht, siç është ndërhyrja estetike në fushën kirurgjikale të ORL -së, duhet t’i nënshtrohen ekzaminimit specialistik në intervale të rregullta kohore. Kështu, sigurohet që procesi i rehabilitimit pas trajtimit të vazhdojë në mënyrë të shëndetshme.

Cilat Sëmundje Trajton Departamenti i Hundës, Veshit dhe Fytit?

Departamenti otorinolaringologjisë ka një fushë trajtimi që gjen përgjigje për shumë sëmundje për shkak të fushës së saj të gjerë të ekspertizës. Ankesat e veshit, hundës dhe fytit të personit shqyrtohen në detaje nga ekspertët.

Sëmundjet e veshit, një nga zonat e trajtimit të ORL – s, trajtohen nga specialistët në varësi të ankesave nga më të ndryshmet. Këto ankesa përgjithësisht renditen si infeksione të veshit të mesëm, ushtimë në vesh, humbje të dëgjimit të përkohshëm ose të përhershëm, paralizë të fytyrës, shqetësime në nervat e veshit dhe çrregullime estetike. Personat që shprehin ankesat e mësipërme i nënshtrohen një ekzaminimi gjithëpërfshirës nga mjekët specialistë. Metoda e trajtimit përcaktohet sipas gjetjeve të marra si rezultat i një ekzaminimi gjithëpërfshirës. Meqenëse këto metoda të trajtimit janë në nivel poliklinik, procedurat kirurgjikale dhe estetike që kërkojnë ndërhyrje më të gjera përfshihen gjithashtu në njësinë e veshit të hundës dhe fytit. Përveç kësaj, aplikimi i pajisjeve ose protezave të nevojshme për trajtimin e dëmtimit të dëgjimit kryhet gjithashtu nga kjo njësi.

Ankesat në hundë përfshihen gjithashtu në fushën e trajtimit të njësisë otolaringologjike. Ankesat si humbja e nuhatjes, kongjestioni i hundës, riniti, gjakderdhja dhe deformimet janë ndër sëmundjet kryesore me të cilat merret njësia. Si rezultat i ekzaminimeve dhe testeve të kryera nga otolaringologët, përcaktohet diagnoza. Pas kësaj faze,sipas nevojës, specialistët e njësive kërkojnë mendimet e mjekëve të njësive të tjera në mënyrë që të aplikojnë trajtimin e duhur. Përveç kësaj, zbulimi i parë i tumoreve me origjinë beninje ose malinje me nga hunda bëhet nga otolaringologët, të cilët janë ekspertë në fushën e tyre. Pas diagnozës fillestare, pacienti transferohet në njësinë onkologjike për trajtim më adekuat.

Një nga fushat kryesore të trajtimit të njësisë otolaringologjike që tërheq vëmendjen është sëmundja e fytit. Për shqetësimet siq janë gërhitjen, apnea e gjumit, zbaticën, polipet dhe nyjet në kordat vokale, dhimbjen e nofullës dhe fytit, thatësinë e fytit, ndjesinë e djegies dhe sëmundjet e ezofagut duhet të iu drejtohemi njësisë otolaringologjike. Këto ankesa në nivel poliklinike zgjidhen nga otolaringologët me diagnozë dhe metoda adekuate të trajtimit. Përveç kësaj, deformimet estetike dhe përkeqësimet janë ndër fushat e trajtimit kirurgjik të njësisë otolaringologjike.

Sëmundjet e ORL -së të Trajtuara në Spitalet Tona

Otologjia dhe Neurootologjia (Sëmundjet e Veshit dhe sëmundjet E Veshit Qe Ndërlidhen me Trurin)

Të gjitha sëmundjet e kanalit të jashtëm të dëgjimit, tumoret e veshit

Sëmundjet e veshit të mesëm: Inflamacione akute dhe kronike, kirurgji kolesteatoma, akumulime të lëngjeve në veshin e mesëm, kalcifikim në veshin e mesëm dhe lidhjen e veshit të brendshëm (otoskleroza)

Çrregullimet e veshit të brendshëm dhe pjesëve tjerë : crregullime inflamatore të veshit të brendshëm si Labirintiti, crregullimet e Neuronitit Vestibular ku marramendja është në pararojë si sëmundja e Meniere, Vertigo pozitive paroksizmale beninje.

Rinologjia dhe Alergjia (Sëmundjet e Hundës)

 • Lakimet e kockave të hundës, problemet e konhasit, polipet dhe kanceret intranazale,
 • Trajtimi i sinusitit akut dhe kronik,
 • Katarjet alergjike sezonale dhe të vazhdueshme të hundës.

Stomatologjia dhe Sëmundjet Orofarenx

 • Sëmundjet inflamatore, cistike dhe tumorale të gojës
 • Inflamacionet dhe rritjet e bajameve dhe adenoidëve
 • Shkaqet e gërhatjes dhe trajtimi

Larengologji

 • Sëmundjet inflamatore të kordës vokale dhe rrethinës së saj (laringit),
 • Nyjet e kordës vokale,
 • Kanceret e laringut,
 • Crregullime të të folurit.

Sëmundjet Kirurgjike t Kokës dhe Qafës

Hulumtimi I shkaqeve të sëmundjeve inflamatore dhe ënjtjet tumorale të gjëndrave të pështymës (para veshit, nën mjekër dhe nën gjuhë), kirurgji të gjëndrës tiroide; qasja ndaj masave (ënjtje) në qafë dhe sipas nevojës trajtimi kirurgjik, trajtimi i kisteve dhe sinuseve tiroglossale. Të gjitha kanceret e zonës së kokës dhe qafës orofaringut (intraoral), gjuhës, nofullës

Kirurgjia Plastike Maxillofaciale dhe Fasiale

 • Rinoplastikë, operacione të shprehura estetike të ngjashme me veshin,
 • Trajtimet kirurgjikale të thyerjeve të nofullës së poshtme dhe të sipërme, sëmundjet dhe trajtimi i nofullës dhe kockave të fytyrës.

⚠ Yasal Uyarı

Bu internet sitesinin içerikleri, siteye giriş yapan hastaların ve ziyaretçilerin güncel bilgilere ulaşabilmesi adına hazırlanmıştır. Sitedeki bilgilerin, sağlık alanında tanı, tedavi ya da ilaç reçetesi gibi bir özelliği bulunmamaktadır. İnternet sitemiz, sağlıkla ilgili bütün konuların ancak, doktor muayenesi ile teşhis ve tedavi edilebileceğini savunmaktadır. Sitede yer alan bütün bilgiler doktor muayenesine teşvik amacıyla hazırlanmaktadır. Doğru bilgiyi her zaman doktorlardan alabilirsiniz. Sitede yer alan bilgilerin yanlış anlaşılmasına bağlı olarak ortaya çıkabilecek mağduriyetlerden internet sitemiz sorumlu değildir. Site içerisindeki bilgilerin kopyalanarak, başka internet sitelerinde kullanılması kesinlikle yasaktır. İnternet sitemizdeki bilgiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerince, internet sitesinin sahibinin iznine bağlı olarak kullanılabilmektedir. Siteye giriş yapan tüm ziyaretçiler, yukarıda yer alan yasal uyarıyı bütünüyle ve şartsız olarak kabul etmiş sayılır.

🇹🇷 المستشفى الأكثر ترجيحاً في تركيا لمتحدثي اللغة العربية في عام ٢٠٢٣